Halkaisija: 58 cm
Muurinpohjapannuun kuuluu pohjaan kierrettävät jalat n. 20 cm. Ei suojapussia
Voidaan käyttää sekä kaasulla, että avotulella.
Hoito: Pesu kuumalla vedellä ilman pesuaineita. Rasvataan tarpeen mukaan Muurikka silavalla, voilla tai öljyllä.
Käyttöönotto:
Puhdista uusi pannu pesemällä miedolla pesuaineella tai kuumalla vedellä, kuumenna pannu kuivaksi ja tee rasvapoltto heti puhdistuksen jälkeen seuraavalla tavalla: Pyyhi pannu paistoöljyllä tai levitä tasaisesti ja ohuelti Muurikka Silavaa koko pannun pintaan. Rasvaa ei saa valua pannunpohjalle paksulti, koska kasautuessaan rasva palaa epätasaiseksi massaksi. Kuumenna pannu kuumaksi kaasupolttimella, sähkögrillissä, hiilloksella tai avotulella niin, että rasva tummuu ja kuivuu pannuuun ainakin pannun keskiosalta. Voit pestä pannun toistamiseen ja tehdä rasvakäsittelyn uudestaan tarpeen mukaan. Voit toistaa rasvauksen ja kuumennuksen kunnes pannu mustuu, mutta tämä ei ole välttämätöntä, käytössä pannu tummuu ja patinoituu lisää.
Puhdistus:
Puhdista pannu aina käytön jälkeen. Heti käytön jälkeen pannu puhdistuu parhaiten. Pane pannulle tilkka vettä, kiehauta ja puhdista pannu lastalla ja talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja rasvaa paistopuoli kevyesti ruokaöljyllä tai Muurikka silavalla.
Varastointi:
Ennen pitempiaikaista varastointia puhdista, kuivaa ja rasvaa pannu kuumentaen Muurikka Silavalla (kuumennus poistaa kosteuden pannusta ja Silava estää ruostumisen). Säilytä pannu kuivassa paikassa.